Tipy na výlety

Miniatur Wunderland Hamburg

Dospělí i děti žasnou každý den nad miniaturním světem v Miniatur Wunderland Hamburg.  Miniaturní svět, který vznikl v roce 2000 a poprvé byl pro návštěvníky otevřen v roce 2001 už není jen (obrovskou) modelovou železnicí, stal se skutečným světem, vlaků, aut, letadel i lodí, lidí, kontinentů, moří, řek i hor, ale také třeba formule 1, vše můžete vidět, dokonce v pohybu, ve dne i v noci (den a noc se každou hodinu střídají několikrát, takže můžete vše obdivovat za světla, nebo večerně osvětlené). Letadla startují a přistávají, lodě plují, vlaky pochopitelně jezdí jak podle jízdního řádu, ale v miniaturním světě se zároveň odehrává nekonečné množství událostí, které je možno pozorovat. Požár, svatba, pouť nebo závody formule 1, kde nikdy není dopředu jasné, kdo vyhraje... Modelářský i technický um tvůrců je neskutečný a návštěvníci zůstávají právem ohromeni. Na více než 1500 metrech čtverečních plochy se nachází 289 000 figurek postav, 1120 vlaků, 10250 aut, 4340 budov, 137 000 stromů, 16 km kolejí....  To si nepředstavíte, to je třeba vidět. Miniaturní svět v 5 minutách je možno shlédnout na youtube, podrobnosti o otevírací době naleznete na www stránkách (platí, že je otevřeno denně celý rok). Ceny vstupného pak naleznete zde, rozhodně nejsou přemrštěné.

Pro cestovatele v obytných vozech se nabízí nedaleké parkoviště pro obytné vozy  , které je v pohodlné pěší vzdálenosti.

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoliv vypnout nebo upravit.

více informací & nastavení