Užitečné rady na cesty

Vybavení na cesty

Vybavení na cesty

Cestování obytným vozem s sebou přináší potřebu specifického vybavení, které s největší pravděpodobností budete potřebovat.

Kabely pro připojení elektrické přípojky

K napojení vozu na vnější zdroj elektřiny (230V) je potřeba přípojný kabel do vozu (CEE zásuvka-klasická zástrčka 230V. Dále je potřeba běžný prodlužovací kabel (ideálně pro venkovní prostředí) pro připojení k elektrosloupku. Případně redukce z běžné zástrčky 230V na CEE, pokud je sloupek vybaven pouze CEE zásuvkou.

Doplňování vody

K doplnění vody do nádrže vozidla se nabízí využití plastové zahradní konve, zpravidla 10 l. Výhodou konve je, že v ní nezůstává zbytková voda, ve které by se mohly množit bakterie, nabrání vody u jakéhokoliv vodovodního kohoutku je jednoduché a nenápadné. Je také možné využít běžné zahradní hadice.

Vyrovnávací klíny

Ne každé místo pro stání obytného vozu je dokonale rovné. Na vyrovnání vozidla se hodí vyrovnávací klíny. Pro ustavení vozu do roviny je pak možné využít vodováhu, nebo mobilní aplikace „vodováha“.

Nářadí

Pro drobné opravy na cestách se vždy hodí základní sada nářadí. Tu by měl cestovatel zvolit podle svých preferencí a schopností.

WC

Chemický záchod v obytném voze vyžaduje příslušnou chemii. Je možné vybírat z vice značek  a chemii buď nalévat  (tekutou náplň), nebo vhazovat (tablety, sáčky). Je potřeba také pořídit odpovídající toaletní papír, vhodný pro chemické toalety (dobře rozložitelný).

Kempingový nábytek

Kempingový nábytek patří ke kempování. Je třeba ho vybírat s ohledem na velikost úložných prostor obytného vozidle, a také myslet na jeho hmotnost. Každé kilo navíc se projeví na zatížení vozu. Obytné vozy z půjčoven mívají nábytek na kempování na palubě.

Hasicí přístroj

Malý hasicí přístroj je malou investicí, která může uchránit velké hodnoty.

 

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoliv vypnout nebo upravit.

více informací & nastavení